China sustine, alaturi de alte economii emergente, propunerea Rusiei privind studierea posibilitatii inlocuirii dolarului, ca principala valuta mondiala de rezerva, scrie The Moscow Times, citand surse din interiorul guvernului rus.

"Oficial, China nu si-a formulat o pozitie clara asupra acestui subiect, in ajunul summitului G20, dar, neoficial, ei au difuzat documente unde se regaseste ideea crearii unei valute noi", au declarat, sub acoperirea anonimatului, sursele citate.

Printre sugestiile avansate de Moscova pentru agenda de lucru a G20 se regaseste inclusiv propunerea de creare a unei noi valute de rezerva, emisa, eventual, de institutiile financiare internationale.

Saptamana trecuta, responsabili rusi s-au intalnit cu reprezentanti ai Chinei, Indiei si Braziliei, in ajunul intalnirii ministeriale a G20.

Desi nu a fost reflectat in documentul final, surse apropiate tratativelor au declarat ca subiectul unei noi valute internationale a fost analizat in cadrul acestei reuniuni, scrie The Moscow Times.