Sapte persoane au fost arestate de politistii olandezi, fiind suspectate ca au planuit sa arunce in aer magazine din Amsterdam, informeaza BBC. Suspectii, sase barbati si o femeie, sunt cetateni olandezi de origine marocana.

Simultan cu raidurile efectuate la locuintele suspectilor, autoritatile au inchis o importanta artera comerciala din Amsterdam si au anulat un concert al trupei The Killers.

Politia a efectuat mai multe raiduri in Amsterdam si Belgia. Oficialitatile olandeze au anuntat ca au actionat dupa ce o persoana anonima a avertizat in legatura cu atacurile si a afirmat ca suspectii urmaresc sa provoace cat mai multe victime.

Primarul din Amsterdam, Job Cohen, a precizat ca telefonul primit miercuri seara "nu a fost un avertisment obisnuit legat de un atac cu bomba, ci un avertisment despre o actiune planificata", adaugand ca "suspectii planificasera sa puna exploziv in magazine si vroiau sa provoace victime in locuri aglomerate".

Autoritatile au declarat ca "nu au vrut sa-si asume niciun risc" si au inchis mai multe magazine din Amsterdam, inclusiv un magazin IKEA.

Identitatea celor sapte persoane arestate nu a fost dezvaluita insa procuratura a precizat ca ei nu au fost implicati inainte in activitati teroriste.