"Oricate dificultati ne-ar crea actuala criza economica, ea nu inseamna nimic pe langa efectele pe care le va avea incalzirea globala asupra economiei din intreaga lume", a avertizat printul Charles, mostenitorul tronului Marii Britanii, prezent la Rio de Janeiro, la o reuniune a oamenilor de afaceri. Printul Charles s-a folosit de aceasta ocazie pentru a cere masuri urgente de protectie a mediului, potrivit AFP.

"Ne aflam, ma tem, intr-un moment crucial pentru istoria omenirii", a afirmat mosternitorul coroanei britanice. "Recesiunea mondială pare mai gravă decât cea trăită de alte generaţii", a continuat el, atragand insa atentia ca schimbarile climatice pun sub semnul intrebarii insasi supravietuirea omului pe pamant.

Mostenitorul coroanei britanice a adaugat ca incalzirea globala va provoca deplasari importante ale populatiei, care "va incerca sa scape se inundatii, de seceta si sa gaseasca apa de baut", fapt care va conduce la cresterea instabilitatii sociale si la conflicte.

Printul Charles a mai atras atentia ca in lume va creste cererea de energie, lucru care va antrena o noua explozie a pretului petrolului si va crea incertitudine politica pe fiecare continent.