Un avion comercial american a aterizat in siguranta in Atlanta dupa ce pilotii au anuntat ca aparatul a lovit doua pasari in momentul decolarii, informeaza FoxNews.

Aparatul de tip CRJ-100 al companiei Delta, operat de ASA, tocmai decolase spre Mobile (Alabama) cand pasagerii au auzit un zgomot puternic. Avionul a zburat cateva zeci de minute deasupra regiunii de nord-vest a statului Georgia, pentru a consuma combustibil.

Un purtator de cuvant al companiei ASA, Allison Baker, a afirmat ca avionul cu 50 de locuri a lovit doua pasari, iar pasagerii au declarat ca botul si aripa dreapta a aparatului au fost afectate.

Incidentul produs joi seara intervine la mai putin de doua luni dupa ce un aparat al US Airways cu 155 de persoane la bord a aterizat fortat in raul Hudson, dupa ce a lovit un stol de pasari la decolarea de pe aeroportul LaGuardia. Cursa 1549 avea ca destinatie orasul Charlotte din Carolina de Nord. Pilotul Chesley B. "Sully" Sullenberger III a fost laudat pentru manevrele efectuate, care au permis ca toate persoanele aflate la bord sa fie salvate.