Iranul a testat o noua racheta cu raza lunga de actiune, a anuntat duminica televiziunea de stat Press TV, citata de Reuters. Postul de televiziune nu a oferit informatii suplimentare.

Reuters precizeaza ca oficialii de la Teheran organizeaza deseori exercitii militare sau testeaza rachete, in special pentru a demonstra ca Iranul este capabil sa respinga orice atac intreprins de Israel sau SUA. Cele doua state acuza Iranul ca urmareste sa construiasca o bomba nucleara, insa liderii iranieni sustin ca programul lor nuclear are doar o componenta civila.

Anuntul Press TV intervine la mai putin de o saptamana dupa ce un inalt oficial militar de la Teheran a declarat ca rachetele iraniene pot ajunge acum pana la fabricile nucleare din Israel.

Israelul nu a exclus o interventie militara daca eforturile diplomatice nu vor reusi sa puna capat programului nuclear al Iranului. Presedintele american Barack Obama s-a oferit, de asemenea, sa poarte negocieri directe cu Teheranul daca Iranul "isi desclesteaza pumnii".

Iranul a declarat de nenumarate ori ca are rachete capabile sa atinga Israelul insa nu a mentionat pana acum vreo tinta precisa. Expertii cred ca Israelul este singurul stat din Orientul Mijlociu ce detine arme nucleare.