Secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, i-a oferit ministrului rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, un cadou inscriptionat gresit, transmite CNN. Intr-o intalnire desfasurata la Geneva, sefa diplomatiai americane i-a inmanat lui Lavrov o cutie in care era un buton rosu, despre care a spus ca va "reseta" relatiile tensionate dintre SUA si Rusia. Cuvantul in limba rusa care era scris pe cutie insemna insa cu totul altceva.

"Vreau sa va ofer un mic cadou care reprezinta ceea ce presedintele Obama, vicepresedintele Biden si eu am sustinut si anume ca vrem sa resetam relatia noastra, asa incat o vom face impreuna", i-a spus Clinton lui Lavrov, adaugand ca "am lucrat din greu pentru a alege cuvantul rus potrivit. L-am nimerit?"

"L-ati ales gresit", a replicat Lavrov. "Ar fi trebuit sa fie perezagruzka (cuvantul rus pentru resetare). Aici insa scrie peregruzka, care inseamna supraincarcat", a spus ministrul rus de externe, moment in care ambii diplomati au inceput sa rada.

Lavrov a promis sa puna "butonul de resetare" pe biroul sau.

Presa rusa a ironizat-o pe Clinton pentru greseala de traducere. Kommersant a scris pe prima pagina: "Serghei Lavrov si Hillary Clinton apasa butonul gresit".

Relatiile dintre Washington si Moscopva s-au racit in ultima perioada din cauza conflictului ruso-georgian, a sprijinului SUA pentru aderarea Georgiei si Ucrainei la NATO precum si a planurilor americane de a construi un scut antiracheta in estul Europei.