Ministrul britanic al economiei, Lord Peter Mandelson, a primit in plina figura o portie de crema verde de lapte si oua de la o protestatara. Cu prilejul unei conferinte pe tema reducerii emisiilor de carbon din Londra, tanara protesta fata de o decizie recenta a guvernului, cu implicatii impotriva mediului, scrie bbc.co.uk.

Tanara Leila Deen, membra a asociatiei "Plane Stupid", a explicat ca substanta era crema "custard" de lapte si oua, iar nuanta verde provenea de la coloranti artificiali. Ea a plecat fara sa fie anchetata de politisti, dar nu inainte de a explica presei de ce a recurs la acest gest: "Plane Stupid" nu este de acord cu construirea unei noi piste de aterizare la aeroportul londonez Heathrow.

Guvernul britanic a aprobat constructia pistei luna trecuta, cu toata opozitia locuitorilor din zona si a organizatiilor ecologiste. Atacul cu crema, spune Leila Deen, reprezinta o ultima incercare de a atrage atentia, dupa ce procesul democratic a esuat. "Cand democratia nu izbandeste, trebuie sa recurgi la orice mijloace pentru a atrage atentia, atat timp cat ele sunt pasnice si nu afecteaza nici o fiinta umana", a explicat Deen.