Presedintele Kenyei, Mwai Kibaki, a convocat marti o conferinta de presa in care a dezmintit ca ar avea doua neveste. In ultima perioada, presa a vorbit mult despre o presupusa noua sotie a presedintelui, zvonuri care l-au iritat puternic pe presedinte, altfel un om bland, informeaza Reuters.

Kibaki, in varsta de 77 de ani, s-a adresat rareori jurnalistilor de la alegerea sa din 2002. Zvonul care l-a tulburat se leaga de relatia pe care ar avea-o cu o femeie pe nume Mary Wambui.

"Voi stiti, si eu stiu, si toata lumea stie ca am o singura sotie, Lucy. Insa media continua sa sustina ca as avea alta sotie sau sotii", a declarat Kibaki, flancat de Lucy, la resedinta sa din Nairobi. "Am devenit foarte iritat dupa ce am citit inca o stire pe tema asta si va spun raspicat ca oricine va mai face asemenea afirmatii, va fi chemat in justitie", a mai spus presedintele, referindu-se la un politician din opozitie care a vorbit recent despre presupusa consoarta nr.2.

Despre Mary Wambui se crede ca ar fi de peste 30 de ani sotia "din umbra" a sefului statului, iar zvonurile circula inca de la investirea acestuia in functie.

Sotia oficiala, Lucy Kibaki, a acuzat mereu presa ca "a agitat spiritele" in cuplu. Este cunoscuta pentru accesele sale de manie. In 2007, a plesnit un responsabil guvernamental care a strigat-o din greseala cu numele Wambui.

Poligamia este ilegala in Kenya, desi este foarte raspandita si chiar incurajata de anumite cutume etnice.