Zeci de persoane din organizatia Tanara Garda au manifestat, luni, la Moscova, impotriva melodiei aleasa de Georgia pentru Eurovision, pe care au descris-o ca fiind o insulta impotriva Rusiei si a premierului Vladimir Putin, informeaza AFP, citat de NewsIn.

Manifestatia a fost organizata in apropierea ambasadei Georgiei din Moscova. Melodia care va reprezenta Georgia la Eurovision 2009, eveniment programat chiar in capitala Rusiei, se numeste "We don't want to put in", titlu interpretat de protestatari ca fiind un joc de cuvinte intre ortografia in engleza a numelui premierului rus si verbul "to put in". Piesa este interpretata de trupa Stephane & 3G.

"Cantecul ales prin votul telespectatorilor georgieni il insulta nu numai pe Putin, ci intreg poporul rus. Nu trebuie sa transformam un concurs apolitic intr-un spectacol politic in care insultam adversarii ", a declarat Maxim Michtchenko, lider al Molodaia Gvardia (Tanara Garda).

Grupul tinerilor rusi mai considera ca melodia face parte dintr-un complot al Statelor Unite impotriva Rusiei si ca Georgia a aleas aceasta melodie pentru Eurovision pentru ca a fost platita.

Georgia si Rusia au avut un scurt conflict militar in luna august a anului trecut, iar autoritatile georgiene il considera pe Putin principalul loc inamic.

Finala concursului Eurovision se va desfasura la Moscova, pe 16 mai, deoarece in 2008 competitia a fost castigata de reprezentantul Rusiei, Dima Bilan, care a interpretat piesa "Believe".