Editia online a publicatiei germane Der Spiegel vorbeste despre reactia societatii germane la concedierea casierei de 50 de ani care, dupa 30 de ani de vechime, a fost concediata pentru ca a furat 1 Euro si 30 de centi. Sindicate, grupari de stanga dar si politicieni si-au exprimat solidaritatea cu femeia pe care o considera o victima.

Acestia sunt revoltati ca in timp ce un muncitor ca oricare altul isi poate pierde locul de munca pentru un prejudiciu ridicol, managerii de rang inalt cum sunt cei care au condus la prabusirea economiei mondiale stau bine merci pe acelasi functii.

Der Spiegel aminteste ca femeia, care este numita de presa germana “Emmely” a fost concediata cu un an in urma de supermarketul Kaiser pentru ca ar fi furat o sticla.

Dupa ce marti un tribunal din Berlin a permis supermarketului sa o concedieze pe “Emmely”, joi, Wolfgang Thierse, vicepresedinte al Bundestagului a calificat solutia curtii drept “barbara" afirmand ca astfel de situatii pot distruge increderea oamenilor in democratie” .

Pincipalele ziare germane au prezentat pe larg povestea conectand-o cu criza economica mondiala.

Ideea principala ar fi ca intr-o perioada in care lumea financiara, care a adus economia mondiala in pragul dezastrului si a scapat neamendata pentru asta, nu este drept ca un om simplu sa isi piarda jobul pentru cativa banuti.

De-a lungul procesului, zeci de suporteri au sustinut-o pe vanzatoarea berlineza.

Sindicate, grupari de stanga dar si politicieni si-au exprimat solidaritatea cu femeia pe care o considera o victima.

De altfel, Horst Seehofer, guvernatorul landului Bavaria si, scrie der Spiegel, un apropiat consilier al cancelarului Angela Merkel, a declarat ca nu intelege cum un casier poate fi concediat pentru 1,30 Euro in timp ce manageri care au pierdut milioane stau bine merci pe pozitiile lor.