Al doilea oras ca marime din Statele Unite, Los Angeles, va trece la rationalizarea consumului de apa, din cauza unei secete care afecteaza de trei ani regiunea. Potrivit Reuters, compania care aprovizioneaza aproximativ 4 milioane de locuinte, va fixa ratii lunare de consum. Cei care vor depasi acest consum, vor plati dublu. Consiliul director al companiei va adopta acest plan luna viitoare, iar rationalizarea ar urma sa intre in vigoare in luna mai. Si primarul orasului, Antonio Villaraigosa, a cerut, in urma cu cateva zile, rationalizarea consumului de apa.

Purtatorul de cuvant al companiei de furnizare a apei a reamintit ca singura data cand au fost introduse penalitati pentru consumul de apa in exces a fost in urma cu 18 ani, in timpul unei secete grave care a afectat statul California. Consumul de apa a fost redus, atunci, cu 25%.

De asemenea, alte orase din California intentioneaza sa adopte astfel de masuri. De altfel, zona se confrunta cu seceta pentru al treilea an consecutiv, iar autoritatile se tem ca aceasta ar putea fi cea mai grava seceta din istoria statului.