Omul de afaceri Boris Berezovski a acuzat guvernul rus de spalare de “bani murdari” in Occident si de folosirea de mijloace ilegale pentru extinderea controlului asupra pietelor mondiale. In direct pe postul de televiziune Sky News, la emisiunea economica “Jeff Randall Live”, el a afirmat ca “Putin si apropiatii lui incearca sa investeasca rusesti bani murdariin intreaga lume printr-o retea intinsa de companii".

Intrebat daca acesti asa-zisi bani murdari au ajuns pana in Marea Britanie, Berezovski a raspuns plin de convingere: “Absolut”. Spre exemplificare, el a vorbit de achizitionarea de catre intreprinzatorul rus Aleksandr Lebedev a ziarului britanic Evening Standard, publicatie pe care, a afirmat Berezovski, Kremlinul are de gand sa o foloseasca in calitate de instrument de propaganda.

Intervenind in emisiune, ambasadorul Rusiei in Marea Britanie, Iuri Fedotov, a declarat ca, de fapt, Lebedev a salvat ziarul britanic. “Presa l-a ajutat foarte mult in acest sens. In jurul acestei afaceri s-a creat atata galagie, incat Evening Standard va redeni foarte popular”, a replicat diplomatul.

Reprezentantul lui Lebedev s-a aratat “uimit sa afle ca mana Kremlinului a ajuns la Londra prin intermediului acestui om de afaceri. Domnul Lebedev este un critic al Kremlinului. In plus, exista un conflict de interese intre domnul Berezovski si domnul Lebedev”, a remarcat reprezentantul noului proprietar al Evening Standard.