Un ursulet din Australia a devenit cel mai faimos koala din lume dupa ce a fost filmat in timp ce un pompier care l-a descoperit intr-o zona devastata de incendiile din ultimele zile s-a oprit sa ii dea ceva de baut. Fotografia ursuletului botezat Sam, care in cele din urma s-a dovedit a fi o femela, a facut inconjurul lumii si a ajuns in paginile unor ziare precum New York Times si The Sun, iar imaginile cu Sam au fost difuzate chiar si de CNN, potrivit News.com.

Imaginile infatiseaza o scena mult asteptata in care cineva este ajutat, intr-o saptamana in care presa australiana a prezentat doar stiri legate de dezastre.

Jenny Shaw, cea care a ingrijit ursuletul dupa ce a fost salvat, a declarat ca Sam a suferit arsuri pe labute si a avut dureri, insa acum este pe drumul cel bun si se va recupera. Sam ia acum antibiotice, dar si calmante pentru durere.

"Este adorabila - foarte cuminte - si are deja un admirator. Recuperarea va fi lunga, insa Sam va fi gata sa se intoarca in salbaticie in aproximativ 5 luni", a adaugat Jenny Shaw.

Pompierul care a salvat-o pe Sam a povestit cum a intalnit ursuletul ranit si neajutorat: "Am observat ca avea o problema, asa ca am pus alaturi stingatorul de incendii si m-am indreptat spre ea. S-a trantit dintr-o data in jos, ca si cum ar fi spus . I-am oferit o sticla cu apa, iar ea a baut 3 sticle", isi aminteste barbatul.

"Insa cel mai uimitor moment a fost acela cand a intins o labuta si mi-a strans mana. N-am sa uit asta niciodata", a povestit salvatorul lui Sam.

Australia a fost devastata, in ultimele zile, de incendii de vegetatie care s-au soldat cu peste 180 de morti, peste 500 de raniti, 1.000 de locuinte distruse si 365.000 de hectare afectate. Autoritatile au declansat o vasta ancheta pentru a stabili originea incendiilor, in conditiile in care exista suspiciuni privind o mana criminala.