Regizorul Michael Moore cauta in prezent persoane care lucreaza pe Wall Street sau in industria financiara si care sunt dispuse sa ofere amanunte despre "cea mai mare escrocherie din istoria Americii", cum numeste el criza financiara.

Intr-un mesaj postat pe blogul sau, Moore ii incurajeaza pe bancheri si finantisti "sa iasa in fata si sa povesteasca ceea ce stiu". Viitorul sau film va fi dedicat crizei financiare globale si economiei SUA in timpul perioadei de tranzitie de la Administratia Bush la cea a lui Barack Obama.

"Bazat pe ceea ce mi-au spus cei cativa oameni de onoare care m-au contactat deja, sunt convins ca exista oameni care cunosc adevarata poveste a abuzurilor care s-au petrecut" pe Wall Street, scrie Moore. "Aveti informatii pe care americanii trebuie sa le auda. Va cer, umil, sa aveti un moment de curaj, sa fiti eroi si sa ma ajutati sa dezvalui ceea mai mare sarlatanie din istoria Americii", afirma regizorul.

Moore precizeaza ca "toate discutiile cu mine vor ramane confidentiale. Identitatea voastra va fi protejata si voi veti decide pana la ce nivel veti dori sa participati la nararea celei mai mari povesti politiste spuse vreodata".

Cei care doresc sa vorbeasca despre dedesubturile crizei financiare au la dispozitie si o adresa de email: bailout@michaelmoore.com.

Moore este cunoscut pentru productiile sale controversate, intre care Bowling for Columbine, Fahrenheit 9/11 si Sicko. Spre exemplu, in Fahrenheit 9/11 el a vorbit despre legaturile intre familia lui George W. Bush si cea a lui Osama ben Laden, in timp ce, in Sicko, Moore a prezentat sistemul de sanatate american si industria farmaceutica.