Canalul de televiziune NBC a refuzat sa difuzeze in timpul finalei de fotbal american Super Bowl un clip anti-avort realizat de o asociatie catolica din Chicago, care il infatiseaza pe fătul Barack Obama, transmite UPI.

"Viitorul acestui copil este o casa dezmembrata. Va fi abandonat de catre tatal sau. Mama sa, care il va ingriji singura, va lupta din greu sa-l creasca. In ciuda greutatilor cu care se va confrunta, acest copil va deveni primul presedinte afro-american", se spune in mesaj, in timp ce clipul infatiseaza imagini din timpul ecografiei cu fătul Obama.

"Viata. Imaginati-va potentialul ei", este mesajul clipului realizat de organizatia catolica CatholicVote.org, care a lansat recent o campanie anti-avort. De altfel, presedintele organizatiei, Brian Burch, a afirmat ca "nu facem altceva decat sa le cerem oamenilor sa-si imagineze potentialul fiecarei vieti". Liderul democrat de la Casa Alba este cunoscut pentru faptul ca sustine dreptul femeii de a renunta la sarcina.

Fidelis, care reuneste sub aceeasi umbrela mai multe organizatii catolice, printre care si CatholicVote.org, a precizat ca "nu exista niciun lucru inacceptabil in acest mesaj pozitiv si inaltator"' si a criticat postul de televiziune ca a refuzat sa difuzeze clipul desi isi daduse initial acceptul. Fidelis sustine ca NBC si liga de fotbal american NFL au afirmat ca "nu sunt interesate de reclame ce implica propaganda politica sau de alta natura".

Clipul a fost postat pe site-ul YouTube pe 18 ianuarie si a strans deja peste 1.100.000 de vizualizari.