14 persoane au fost arestate simbata la Moscova in urma unui miting neautorizat indreptat impotriva politicii guvernului Putin, transmite Newsru. Mitingul organizat in Piata Triumfalnaia din Moscova de formatiunea nationalista “Alta Rusie” a adunat 400 de oameni, potrivit presei ruse, sau citeva mii, potrivit presei occidentale.

Dispuse de-a lungul traseului parcurs de demonstranti, fortele de ordine nu au intervenit decat cand coloana a ajuns in Piata Triumfalnaia, unde au cerut manifestantilor sa paraseasca piata. Dupa plecarea celor mai multi dintre participantii la miting, militia a intervenit, grabind evacuarea.

Un grup de oameni a refuzat sa se supuna. Una din tinere a aprins o faclie, dar a fost imediat imobilizata cu mainile la spate si suita intr-un autobuz. In tot acesti timp, ei scandau “Avem nevoie de o alta Rusie”.

Concomitent cu mitingul anti-Putin de la Moscova, in Rusia au avut loc mitinguri pro-guvernamentale, anunta Vzgliad. Primul oras unde s-au desfasurat actiuni de de masa a fost Vladivostok, unde, ignorand gerul, au iesit in strada pentru a sustine actiunile cabinetului Putin peste 3000 de persoane.