Josef Fritzl, austriacul care a avut sapte copii cu fiica sa, pe care a tinut-o sechestrata in beciul casei timp de 24 de ani, a invitat psihologi si psihiatri sa-l examineze cat mai detaliat. In acest fel, acestia vor acumula experienta pentru cazuri similare cu al sau, scrie telegraph.co.uk.

"Sunt constient ca voi petrece foarte mult timp in inchisoare. As vrea sa fiu examinat de cat mai multi creatori de profile, psihologi si psihiatri, de preferat cei mai renumiti din lume. Ar trebui sa priveasca in adancimile sufletului meu si sa ia aminte pentru cazuri viitoare", a declarat Fritzl intr-un interviu pentru o revista austriaca.

"Ar fi in interesul stiintei sa examinam acest caz unic cat mai in detaliu. Din punct de vedere al medicinei si criminalisticii, personalitatea lui merita cu certitudine sa fie examinata", a intarit profesorul Reinhardt Haller, cunoscut psihiatru austriac.

Josef Fritzl, in varsta de 73 de ani, a sechestrat-o pe fiica sa, Elisabeth, timp de 24 de ani, perioada in care a facut sapte copii cu aceasta. Austriacul este acuzat de uciderea unui bebelus, viol, privare de libertate si sclavie.