Mai multi clienti ai unei case de economii din statul american Connecticut au fost deposedati de sume de pana la 400 de dolari in urma unui atac de tip phishing. Conturile au fost golite de hackeri din Romania si Spania, informeaza Bristol Press. Reprezentantii Achieve Financial Credit Union au suspendat toate tranzactiile in filialele europene.

Persoanele erau anuntate printr-un mesaj text ca le-au fost anulate cardurile. Pentru mai multe informatii, li se cerea sa apeleze un anumit numar de telefon.

Oficialii Achieve Financial Credit Union au precizat ca o institutie financiara nu procedeaza niciodata astfel in cazul anularii cardurilor, solicitandu-le celor care recunosc acest tip de fraude sa le anunte la numerele de contact ale bancii.

"Când clientul sună la numărul indicat prin mesajele text, infractorii cer informaţii personale, cea mai importantă fiind codul de acces (PIN). Din păcate, unele persoane se lasă păcălite. Conturile lor au fost golite din România, iar două din Spania", au anuntat reprezentantii bancii.

18 clienti s-au lasat pacaliti, din conturile lor fiind sustrase sume relativ modeste - cea mai mare paguba facuta pe un cont a fost de 400 de dolari. A fost declansata o ancheta care sa stabileasca modul in care au fost aflate numerele cartilor de credit. Cel mai probabil, spun responsabilii Credit Union, acestea au fost furate in timp ce clientii faceau plati in magazine.