Experti pe probleme constitutionale considera ca presedintele american Barack Obama ar trebui sa depuna din nou juramantul, dupa ce presedintele Curtii Supreme de Justitie, John Roberts, l-a incurcat pe Obama, relateaza San Francisco Chronicle, citat de Mediafax.

Juramantul presedintelui este urmatorul: "Jur solemn ca voi indeplini cu credinta functia de presedinte al Statelor Unite si voi mentine, proteja si apara Constitutia Statelor Unite cum voi putea mai bine".

In momentul citirii juramantului, Roberts a plasat gresit formularea "cu credinta", iar Obama a facut o pauza. Presedintele Curtii supreme de Justitie s-a corectat ulterior, insa Barack Obama a repetat juramantul asa cum il rostise initial Roberts.

Potrivit unui expert in probleme constitutionale de la Universitatea din Boston, Jack Beerman, o repetare a juramantului "ar dura 30 de secunde". "Obama poate sa o faca in privat, nu este mare lucru", a declarat el. "Ramane o intrebare deschisa daca este presedinte pana cand nu depune corect juramantul", a adaugat el.

Singurul motiv de a nu depune din nou juramantul ar fi sa nu-l puna intr-o situatie stanjenitoare pe presedintele Curtii Supreme de Justitie, potrivit expertului.