Charlie Buster locuieste in Harlem de cand avea sase ani. In 1960, parintii sai au ajuns la New York venind dintr-un mic orasel din Alabama, manati de visul de a-si face un viitor in "orasul care nu doarme niciodata". Tatal lui Charlie s-a implicat in miscare pentru drepturi civile si a fost unul dintre cei 250.000 de oameni care au ascultat, in august 1963, in fata memorialului Lincoln din Washington, faimosul discurs al lui Martin Luther King jr. Astazi, Charlie reface drumul tatalui sau si va fi unul dintre milioanele de spectatori care vor participa la investirea lui Barack Obama in functia de presedinte al SUA.

Charlie nu merge singur la Washington. Alaturi de el vor fi Shaunna, sotia sa, precum si cei trei copii ai lor. Au plecat luni seara din New York si se vor caza la o aruncatura de bat de Pennsylvania Avenue, pe unde va trece parada oficiala. Charlie spune ca a facut rezervarile la hotel inca din vara trecuta, cand a aflat ca Obama va fi candidatul democratilor. Am fost sigur ca va castiga, spune barbatul despre Obama.

Cativa dintre prietenii mei vor merge si ei la Washington. Toti ne-am luat liber astazi, deoarece vrem sa fim parte a acestui moment istoric, afirma Charlie. Oricum, seful meu de la atelierul auto unde lucrez mi-a promis inca din septembrie ca ma lasa sa merg in DC daca Obama castiga.

Imi pare rau ca tata nu mai traieste sa traiasca si el sarbatoarea de astazi. Obama a implinit visul lui Martin Luther King jr. De cate ori nu ne-a povestit tata de el, de ziua aceea calda de august cand a stat si l-a ascultat vorbind despre visul lui! Iata ca Obama reuseste sa indeplineasca o speranta pe care nimeni nu o mai vedea implinita, spune Charlie.

Iar investirea lui Obama capata semnificatii si mai importante, mai ales ca vine la doar o zi dupa ce America a sarbatorit Martin Luther King Day.

La fel ca si Charlie, sute de locuitori din Harlem vor fi prezenti marti la Washington pentru a-l vedea pe Barack Obama depunand juramantul de presedinte. Duminica, in multe dintre bisericile din cartier s-au tinut slujbe pentru sanatatea si succesul lui Obama. Marti, in aceleasi biserici se vor tine petreceri pentru a-l sarbatori pe noul presedinte.