Paza de Coasta si Biroul primarului din New York au dat publicitatii imagini dramatice surprinse de camerele de supraveghere cu accidentul de avion produs joi in metropola americana. Un aparat al US Airways cu 155 de persoane la bord a aterizat fortat in raul Hudson, dupa ce a lovit un stol de pasari la decolarea de pe aeroportul LaGuardia. Cursa 1549 avea ca destinatie orasul Charlotte din Carolina de Nord.

In imaginile difuzate pot fi observate aterizarea aparatului pe raul Hudson precum si inceputul operatiunilor de salvare a persoanelor aflate la bordul aeronavei A320.

Pilotul Chesley B. "Sully" Sullenberger a fost laudat pentru eforturile sale de a face ca avionul sa aterizeze pe suprafata raului, permitand astfel membrilor echipajului sa-i scoata pe toti pasagerii din aparat.

Mai multi martori au declarat ca au fost uimiti de calmul si priceperea cu care a actionat pilotul. Mai mult, martorii spun ca Sullenberger a mai inspectat de doua ori aparatul cazut in rau inainte de a cobori ultimul din avion.