Doua pagini dedicate pilotului Chesley B. "Sully" Sullenberger III, care a salvat joi peste 150 de pasageri din avionul aterizat fortat in raul Hudson, au fost create pe site-ul de socializare Facebook la doar cateva ore dupa incident. Pana vineri la pranz, numarul grupurilor de pe Facebook dedicate lui Sullenberger ajunsese deja la 26.

"A aterizat avionul pe raul Hudson si, fapt remarcabil, aparatul a fost intact si toti pasagerii au supravietuit sa-si spuna povestea", a scris Christopher Gines, cel care a creat una dintre pagini.

"Jos palaria pentru cel mai bun pilot pe care am ajuns indirect sa-l cunosc!", afirma Gines.

"OMG, mi-e frica sa zbor dar as fi fericita sa fiu pasager al unuia dintre avioanele pilotate de tine!", a scris Melanie Wills pe pagina "Fans of Sully Sullenberger", adaugand "ai salvat o multime de oameni si esti un adevarat erou!".

Michael Savage, un om de afaceri milionar din New York, s-a oferit sa-l invite pe Sullenberger la ceremonia de investitura a presedintelui ales, Barack Obama, care se va desfasura marti, la Washington.

In acelasi timp, un intreprinzator a creat pagina www.chesleysullenberger.com, in care este prezentata povestea "Unui adevarat erou american", iar pe Wikipedia a fost realizat un material despre Chesley Sullenberger.