Un avion al US Airways cu peste 150 de pasageri la bord s-a prabusit in raul Hudson, langa New York, dupa ce a lovit un stol de pasari la decolarea de pe aeroportul LaGuardia. Mai multe ambarcatiuni de salvare au intervenit prompt si au evacuat toti pasagerii. Nu au fost raportate victime, anunta CNN.

Cursa 1549 a decolat de pe aeroportul LaGuardia din New York, cu 146 de pasageri la bord si cinci membri ai echipajului, si avea ca destinatie orasul Charlotte din Carolina de Nord. Se pare ca aeronava, un Airbus 320, a lovit una sau mai multe pasari la decolare, iar unul dintre motoare s-a defectat. Pilotul a incercat sa intoraca avionul spre aeroport, dar s-a prabusit in raul Hudson.

Avionul a cazut in apele inghetate ale raului Hudson, in apropiere de Manhattan. Mai multe ambarcatiuni de salvare au intervenit prompt si au inconjurat avionul. Salvatorii au reusit sa scoata toti pasagerii din avion inainte ca acesta sa se scufunde.

Autoritatile au declarat ca nu exista victime, iar pasagerii nu par a fi suferit rani serioase. Mai multi martori au relatat ca pilotul a ghidat aeronava pentru efectua o amerizare.

Un cititor Hotnews.ro a fost martor ocular:

Am vazut toata faza de la fereastra biroului meu, alertat de colegii ingroziti ca se repeta nebunia de la 9.11. Avionul a planat si a amerizat perfect paralel cu apa. Dupa "impact" s-a rotit usor spre stinga, cu fata spre malul newyorkez al raului. In cateva secunde pasagerii au iesit pe usile din dreptul aripilor sau pe toboganele gonflabile care sunt la usile din fata ale aeronavelor., In cateva minute, paza de coasta a inceput sa-i evacueze. Apele nu erau inghetate, aeronava a lovit un stol de pasari mari (probabil gaste sau pescarusi), iar aeronava nu s-a scufundat. Dupa evacuarea pasagerilor, a fost tractata spre sud, pina in Battery Park. Autoritatile mentionate in articol sunt primarul Bloomberg si guvernatorul Patterson, care s-au abtinut de la orice fel de speculatii legate de cauza accidentului. In legatura cu pilotul, acesta este un veteran al mansei, cu peste 20 de ani de experienta. In tinerete a fost pilot in fortele aeriene.