Miscarea islamista Hamas a "reactionat favorabil" la propunerea egipteana privind incetarea focului in Fasia Gaza, dupa trei zile de consultari, la Cairo, intre liderii in exil ai miscarii palestiniene islamiste si seful serviciilor secrete egiptene, Omar Suleiman, potrivit agentiei MENA, care citeaza surse egiptene autorizate, transmite AFP.

"Miscarea Hamas a reactionat favorabil la eforturile egiptene, menite sa puna capat varsarii de sange palestinian, prin negocierile desfasurate in ultimele trei zile, la Cairo", a declarat o sursa anonima, citata de agentia MENA.

De asemenea, ministrul de Externe egiptean Ahmed Abul Gheit a anuntat miercuri ca Egiptul ii va comunica, joi, Israelului raspunsul Hamas la planul egiptean privind incetarea conflictului in Fasia Gaza, "cu speranta ca lucrurile se vor misca".

"Le vom transmite israelienilor ceea ce am obtinut (ca raspuns) din partea fratilor nostri din Hamas", a declarat Abul Gheit, fara a preciza exact care este raspunsul Hamas.

Numarul doi al aripei politice a Hamas din exil, Mussa Abu Marzuk, a afirmat marti ca are "obiectii importante" asupra planului de pace, dar a declarat ca exista "o sansa" ca gruparea islamista pe care o reprezinta sa accepte planul egiptean privind incetarea focului in Fasia Gaza, daca vor fi efectuate modificarile solicitate de formatiunea palestiniana.