Rusia nu va impiedica realizarea proiectului Nabucco, a anuntat premierul Vladimir Putin. "Nu facem parte din acest proiect, dar nici nu vom impiedica realizarea lui. Daca sunt resurse, daca exista intelegere, sa se faca", a afirmat Putin, citat de Ria Novosti, adaugand ca el considera oportuna contruirea unei noi ramifictii la gazoductul care traverseaza Belarus spre Europa.

In ceea ce priveste criza gazelor, Vladimir Putin a afirmat ca Rusia este gata sa discute cu conducerea Ucrainei la toate nivelurile: "Niciodata nu am refuzat contactele cu partenerii nostri ucraineni", a spus el raspunzand ziaristilor straini.

Putin: Rusia nu se impotriveste participarii Romaniei la South Stream

Mai mult, premierul rus a declarat joi ca Rusia saluta participarea Romaniei in proiectul South Stream si este gata sa furnizeze gaz fara participarea intermediarilor, informeaza RIA Novosti, potrivit NewsIn.

"Nu suntem impotriva ca Romania sa participe sau sa faca parte din proiectul South Stream. Suntem de acord sa trecem la relatii directe (in furnizarea de gaze - n.r.) cu companiile de stat", a declarat premierul rus intr-o discutie purtata cu jurnalisti straini la resedinta prezidentiala de la Novo-Ogarevo.

Putin a afirmat ca Rusia este de acord sa treaca la relatii directe in relatiile din sfera gazelor naturale cu companiile de stat din Romania si l-a rugat pe corespondentul roman sa-i transmita presedintelui Romaniei ca "intreg volumul de necesar anual al Ucrainei suntem gata sa-l punem la dispozitia companiilor voastre de stat, iar voi puteti sa-l vindeti Ucrainei".

Autoritatile romane nu au inca un raspuns la oferta premierului rus

La o zi de la oferta formulata de premierul rus, Vladimir Putin, autoritatile romane nu au inca un raspuns clar.

"Cand vom avea un lucru clar si precis cu privire la acest subiect, vom informa imediat opinia publica", s-a marginit sa declare vineri premierul Emil Boc, intr-o conferinta de presa.