O octogenara ce prezenta simptome de deshidratare si insuficienta respiratorie, transportata la spitalul Bon Secours de Metz, Franta, a decedat dupa ce, timp de opt ore, a fost ignorata de personalul medical. Intinsa pe o brancarda, doamna Kremer a asteptat zadarnic ajutor pe un culoar al sectiei de urgente, informeaza Le Monde.

O asociatie familiala din Moselle a inaintat catre procurorul din Metz o plangere impotriva cadrelor medicale, pentru neacordarea de asistenta unei persoane in pericol. Fiul octogenarei, Jean-Marie Kremer, denunta “o problema grava la nivel national”, aratand ca, in urma intrebarilor sale insistente, un receptioner al spitalului i-a replicat ca “exista multe urgente, nu avem ce face”.

Luni seara, directiunea spitalului a dezmintit ca moartea doamnei Kremer ar fi fost cauzata de neacordarea ingrijirilor medicale. “Pacienta a fost examinata, i s-au facut analize si radiografii”, a sustinut directoarea Veronique Anatole-Touzet. “I-a fost prescris un nou tratament, apoi s-au facut demersurile necesare pentru ca aceasta sa fie transportata inapoi la casa de batrani unde locuia”, a intarit si seful sectiei de urgente, Michel Aussedat.

Moartea octogenarei face parte dintr-o serie neagra de decese bizare, survenite in ultimele luni. Numai in ultimele doua saptamani, doi copii cu varste de sase luni, respectiv doi ani, au decedat in urma unor erori medicale. Mai multe anchete sunt in derulare in acest sens.