Un purtator de cuvant al premierului irakian a afirmat ca jurnalistul care a aruncat cu pantofii in presedintele american George W. Bush a cerut sa fie iertat, transmite FoxNews. Yassin Majid a declarat ca jurnalistul i-ar fi trimis o scrisoare premierului Nouri al-Maliki in care marturiseste ca gestul sau a fost "unul urat" si cere sa fie iertat.

Majid afirma ca, in scrisoarea sa, Muntadar al-Zaidi aminteste de "bunatatea" pe care premierul al-Maliki i-a aratat-o in timpul unui interviu realizat in 2005 si ii cere sefului Executivului de la Bagdad sa fie "bun cu el inca o data".

Potrivit informatiilor transmise de Reuters, Muntadar al-Zaidi ar fi scris ca "gestul sau urat nu are nicio scuza".

Unul dintre fratii jurnalistului, Udai, sustine insa ca informatia legata de scrisoare "este o minciuna" si ca Muntadar "nu si-a cerut iertare". "Daca totusi s-a scuzat, a facut-o din cauza ca a fost obligat", a declarat Udai al-Zaidi.

Duminica, in timpul unei conferinte de presa a presedintelui american si a premierului irakian, Muntadar al-Zaidi a strigat: "Este sarutul de adio, caine" si si-a aruncat pantofii, unul cate unul, inspre Bush. Presedintele american a scapat neatins.

Jurnalistul irakian a fost evacuat de fortele de ordine in timp ce striga inspre Bush: "Sunteti responsabil de moartea a mii de irakieni".

Muntadar al-Zaidi este considerat un erou in lumea araba, unde un saudit si-a exprimat dorinta de a achizitiona pantofii ce au fost aruncati spre Bush cu 10 milioane de dolari.

Marti, jurnalistul a recunoscut in fata judecatorilor ca "l-a atacat pe presedintele" SUA, iar daca va fi gasit vinovat risca 15 ani de inchisoare.