Problema legalizarii marijuanei se afla pe primul loc in topul intrebarilor pe care americanii i le-au adresat presedintelui ales Barack Obama in cadrul proiectului "Open for Questions". Chestiunea legalizarii canabisului este prima intre cele peste 10.300 de intrebari pe care mai mult de 20.400 de americani le-au postat pe site-ul change.gov si carora echipa de tranzitie a viitorului lider de la Casa Alba urmeaza sa le raspunda in urmatoarele zile.

Potrivit rezultatelor proiectului online, legalizarea marijuanei, in special a celei medicale, reprezinta prioritatea numarul unu pentru americani. "Veti lua in considerare chestiunea legalizarii marijuanei, astfel incat guvernul sa o poata controla, taxa, sa impuna limite de varsta, sa poata crea milioane de noi locuri de munca si sa realizeze o industrie de miliarde de dolari, aici, in Statele Unite?", este intrebarea care a fost votata prima in cadrul proiectului "Open for Questions". In cele trei zile cat a durat proiectul, 20.468 de americani au postat 10.303 intrebari, care au primit 978.947 de voturi.

Printre celelalte chestiuni importante pentru americani se numara Wall Street, celulele stem, dar si anchetarea oficialilor din Administratia Bush pentru interceptari ilegale sau folosirea torturii impotriva detinutilor acuzati de terorism.

Echipa de tranzitie a presedintelui ales a precizat ca "participarea in cadrul proiectului Open for Questions a depasit asteptarile noastre" si a anuntat ca americanii vor putea pune intrebari si in aceasta saptamana. Tabara democrata va raspunde in zilele urmatoare la cele mai relevante intrebari postate pe site-ul change.gov.

Iata si alte cateva intrebari aflate in primele 10 postate in cadrul proiectului "Open for Questions":

  • locul 3: "Ce masuri veti lua pentru a impune transparenta si siguranta impotriva pierderii restului de bani destinati salvarii Wall Street?"
  • locul 4: "In primele 100 de zile ale mandatului, veti anula legislatia care interzice cercetarea in domeniul celulelor susa?"
  • locul 8: "Ce planuri aveti pentru a face ca industria noastra alimentara sa fie mai sustenabila? Vor exista schimbari in politicile noastre agricole?"
  • locul 9: "Ce intentionati sa faceti pentru a pune capat folosirii, de catre armata, a mercenarilor (cum sunt cei din Blackwater)?"