Patriarhul Aleksei al II-lea al Bisericii Ortodoxe Ruse, care a incetat din viata vinerea trecuta, la varsta de 79 de ani, a fost inmormantat marti la Moscova, potrivit BBC, citat de Rador.

O slujba religioasa a fost oficiata la Catedrala Iisus Mantuitorul din capitala rusa, care a fost reconstruita in anul 1990, dupa ce a fost demolata in timpul conducerii comuniste.

Zeci de mii de persoane au adus un ultim omagiu Patriarhului Aleksei al II-lea, care a fost inmormantat in Catedrala Epifaniei, situata in apropiere, situata in apropierea Catedralei Iisus Mantuitorul.

Funeraliile Patriarhului Alexei al II-lea au inceput marti dimineata, la ora 8:00 (ora Romaniei), la Moscova, cu o slujba religioasa oficiata in Catedrala Botezul Domnului, transmite canalul TV Vesti 24. Aceasta a durat aproximativ trei ore dupa care a fost oficiata slujba de inmormantare.

Mitropolitul Kiril, care asigura conducerea interimara a Bisericii Ortodoxe Ruse, a lesinat in timpul slujbei. El si-a revenit insa la scurt timp.

Pana acum peste 50.000 de sustinatori i-au adus un ultim omagiu la catedrala Iisus Mantuitorul unde este a fost depus trupul sau.

La funeraliile de marti au participat si Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, PF Daniel si mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan.

Inlocuitorul patriarhului Rusiei va fi anuntat in urmatoarele sase luni. Deocamdata, interimar in aceasta functie a fost numit mitropolitul Kirill de Smolensk si Kaliningrad, considerat o figura reformista in sanul foartei conservatoare biserici ortodoxe ruse.

Seful celei mai mari biserici ortodoxe din lume a murit vineri dimineata, la varsta de 79 de ani, in locuinta sa din Peredelkino, in apropiere de Moscova, a anuntat seful Serviciului de Presa al Patriarhiei, fara a face alte precizari.