Dupa atacul din Finlanda din luna septembrie, in care un tanar de 22 de ani a postat imagini cu sine pe YouTube inainte de a ucide 10 persoane dintr-o scoala, o alta tragedie vine sa confirme teoria ca internetul a devenit o arma cu dublu tais, mai perversa decat un razboi sau un atac terorist. Un adolescent de 19 ani din Florida a postat miercuri, saptamana trecuta, un anunt pe internet cum ca se va sinucide si a inceput un forum pe bodybuilding.com. Nimeni din cei presupusi 1.500 de spectatori nu l-a vazut inghitind antidepresivele, poate si de aceea nimeni n-a avut vreo reactie normala, in afara de exclamatii de genul "Ce-ai luat nu te va ucide" sau "Da-i inainte!"

A doua zi, de-abia la ora 15:30 politia a spart usa si a descoperit trupul neinsufletit al baiatului. In acest interval, privitorii au stat si s-au uitat la corpul intins pe pat, fara sa aiba vreo reactie de ingrijorare si fara sa-si imagineze ca scenariul sinuciderii poate fi real. Un simplu telefon la 911 ar fi fost suficient si, in timp util, ar fi evitat tragedia.

CNN, care a facut public evenimentul, citeaza cuvintele tatalui tanarului, care declara ca fiul sau mai avusese in trecut o tentativa de sinucidere după care se pare ca-si revenise gratie tratamentului.

El suferise de tulburare bipolara. Politia a descoperit urme de antidepresive in urina si a confirmat cauza decesului. Tatal baiatului a declarat pentru CNN ca e socat de faptul ca nimeni n-a miscat un deget in fata strigatului de ajutor al fiului sau.

Evenimentul vine la doar doua luni dupa tragedia din Finlanda. Atunci, imaginile cu tanarul criminal spunand "Tu urmezi!" dupa ce trage cu pistolul in fata aparatului de filmat, au fost scoase de pe YouTube. Dupa ce postase materialele, tanarul a fost retinut de politie, dar i s-a dat drumul. Nici 24 de ore mai tirziu avea loc tragedia.

Anul trecut, un alt tanar finlandez a declarat pe internet ca va purcede la eliminarea celor "nepotriviti". Pasul urmator a fost uciderea a noua persoane intr-o scoala de langa Helsinki.