Un cardinal catolic a afirmat ca, prin alegerea lui Barack Obama in functia de presedinte, "America a suferit un cutremur cultural". Cardinalul James Francis Stafford a declarat ca Obama si-a bazat campania electorala pe o "platforma extremista, impotriva vietii" si l-a caracterizat drept un politician "agresiv, distrugator si apocaliptic", transmite CNA, agentia catolica de stiri.

Stafford, care se afla in fruntea tribunalului papal al Bisericii Romano-catolice, a afirmat in cadrul unei cuvantari tinute la Catholic University of America ca viitorul presedintelui Obama va repeta agonia lui Isus in Gradina Ghetimani.

Cardinalul a vorbit despre declinul respectului pentru viata si necesitatea ca toti catolicii sa se intoarca la valorile casatoriei, familiei si demnitatii umane, criticandu-l pe Obama pentru "platforma extremista anti-viata" pe care si-a bazat campania pentru Casa Alba. Stafford a afirmat ca Barack Obama este "agresiv, distrugator si apocaliptic".

Cardinalul Stafford a comentat rezultatele alegerilor pentru presedintia, afirmand ca "America a suferit un cutremur cultural", adaugand ca "daca 1968 a fost anul tentativei de sinucidere a Americii, 2008 este anul epuizarii Americii".

Cardinalul a sustinut ca declinul Americii se datoreaza unor decizii ale Curtii Supreme, precum Roe vs. Wade, din 1973, privind dreptul la avort.

"Marsavia fara scrupule a acestei decizii a avut un efect catastrofic asupra unitatii si integritatii republicii americane", a comentat Cardinalul Stafford.

Stafford s-a referit, in discursul sau, si la starea familei, afirmand ca reflectarea cea mai autentica a relatiei dintre credincios si Dumnezeu este relatia dintre sot si sotie si ca folosirea contraceptivelor nu este inclusa in aceasta relatie.