Peste 50 de elevi si profesori au murit la Port au Prince, capitala statului Haiti, dupa ce scoala in care se aflau s-a prabusit vineri, in timpul cursurilor. In scoala invata peste 700 de copii, multi dintre ei fiind inca prinsi sub daramaturi, potrivit AFP.

"Am numarat 50 de morti si circa 85 de raniti. Multi copii sunt inca prinsi sub daramaturi. Exista semnale ca ei sunt inca in viata si in prezent organizam serviciile de interventie pentru a-i salva", a declarat Nadia Lochard, de la biroul pentru Protectia civila.

Primul etaj al cladirii s-a prabusit in jurul orei locale 10:00 si a antrenat prabusirea intregii cladiri, a povestit un martor ocular.

Presedintele haitian, Rene Preval, seful guvernului, Michele Pierre-Louis, si ministrul Sanatatii s-au deplasat la fata locului pentru a evalua pagubele.

Scoala "La Promesse", condusa de un pastor, adapostea copii si adolescenti cu varste cuprinse intre 3 si 20 de ani. Cladirea avea doua etaje, in timp ce al treilea era in curs de construire.

"Cladirea nu era in conformitate cu normele in vigoare. Vom solicita ministrului educatiei sa efectueze o inspectie asupra tuturor scolilor construite in conditii similare", a declarat senatorul Yvon Bissereth, seful comisiei parlamentare pentru educatie.

Cel putin cinci case aflate in vecinatatea scolii au fost afectate, unele fiind distruse in totalitate.

ATENTIE: imagini socante!