Politia de frontiera a Irlandei, in colaborare cu biroul european de combatere a traficului de produse narcotice din Lisabona (care supravegheaza Oceanul Atlantic), a capturat ieri un vas de lux burdusit cu 1.700 de kilograme de cocaina pura, a carei valoare de piata se ridica la peste jumatate de milliard de euro.

Iahtul “Dances with Wolves” a fost interceptat de catre politistii si vamesii irlandezi in sudvestul tarii, in zona orasului Cork. Vasul venea din Caraibe si trebuia sa ajunga in Irlanda. Au fost arestati si trei traficanti, doi de cetatenie britanica si un irlandez, toti trei cu virste intre 45 si 52 de ani.

Este cea mai mare captura de droguri din istoria Irlandei. Potrivit autoritatilor, vasul era urmarit de cind a plecat din Caraibe, acum patru saptamini, iar incarcatura era destinata in totalitate pietei Marii Britanii, tara cu cel mai mare consum de cocaina din Europa. Acum exact un an, o alta captura impresionanta de cocaina, in valoare de 400 de milioane de euro, a fost realizata tot in vestul Irlandei.