Vicepresedintele Senatului, Corneliu Vadim Tudor, i-a trimis o scrisoare de felicitare noului presedinte ales al SUA, Barack Obama, sustinand ca victoria acestuia reprezinta sfarsitul "indelungatei perioade coloniale din Istoria Americii". "Prin alegerea dumneavoastra in functia de presedinte, ia sfarsit indelungata perioada coloniala din Istoria Americii. Acesta este un moment istoric: cu ajutorul bunului Dumnezeu si prin vointa gloriosului popor american - robul umil, din Coliba Unchiului Tom, se muta la Casa Alba", spune C.V. Tudor in scrisoarea adresata lui Barack Obama.

In aceeasi scrisoare, C.V. Tudor compara "evenimentul istoric" al alegerii lui Obama in functia de presedinte al SUA cu cucerirea Lunii de catre americani, sustinand ca victoria lui Obama este "cel mai important eveniment din existenta Americii Moderne" dupa succesul misiunii Apollo XI din 1969. "Ca scriitor, imi iau libertatea sa va compar cu Neil Amstrong, amandoi ati facut un pas mic pentru om, dar un pas mare pentru omenire", mai precizeaza in scrisoare liderul PRM, citat de NewsIn.

Vicepresedintele Senatului isi mai exprima speranta ca Barack Obama va trimite in Romania un ambasador "inteligent si corect", criticand totodata politica "mccarthysta" pe care au promovat-o administratiile americane dupa decembrie 1989. Aceasta declaratie vine in contextul in care C.V. Tudor l-a criticat deseori pe ambasadorul Nicholas Taubman, pe care l-a si acuzat de implicare in afacerea Bechtel.

Democratul Barack Obama a castigat marti alegerile prezidentiale, dupa cei doi ani ai unei campanii extraordinare, reusind sa-l invinga pe experimentatul republican John McCain si sa faca istorie devenind primul presedinte de culoare din Statelor Unite.

Obama va fi investit al 44-lea presedinte al Statelor Unite la 20 ianuarie 2009, dar se va confrunta imediat cu provocari pe diverse planuri - de la criza economica si razboiul din Irak pana la reforma sistemului de sanatate.