Un fluturas electoral distribuit de republicani sustine ca Barack Obama, candidatul Partidului Democrat pentru Casa Alba, este lipsit de experienta "la modul periculos", astfel incat "daca ar fi fost doctorul vostru, ati fi sunat un alt medic".

Materialele anti-Obama au fost distribuite in Carolina de Nord si Pennsylvannia in ultimele zile. Fluturasii electorali sustin ca senatorul de Illinois este "inca un novice pentru functia sa", deoarece "a participat la lucrarile Senatului doar 291 de zile, echivalentul a noua luni si jumatate".

"Daca era in armata, era un simplu soldat. Daca era sportiv, era un incepator. Daca era un instalator, era doar ucenic. Daca era student, ar fi fost un novice", scrie pe fluturasul anti-Obama.

Pe de alta parte, alti fluturasi de campanie, impartiti in Missouri si Virginia, fac referire la atacurile de la 11 septembrie 2001, avand inclusa imaginea unui jumbo jet si un avertisment potrivit caruia candidatul democrat "nu este cine crezi tu ca este".

Avionul pare ca se indreapta spre pasagerii aflati in sala de asteptare a unui aeroport, iar sloganul ii avertizeaza pe acestia ca "teroristilor nu le pasa pe cine ranesc".

Materialul face referire la declaratia senatorului democrat care a spus, in timpul campaniei electorale, ca se va intalni fara conditii prealabile cu dictatorii din tarile care sprijina terorismul. "Barack Obama crede ca merita sa ai o discutie cu teroristii", sustine mesajul de pe materialul electoral.