Fortele de securitate iraniene au interceptat doi "porumbei-spion" in localitatea Natanz, in apropierea controversatelor instalatii de imbogatire a uraniului, relateaza cotidianul iranian Etemad Melli in editia sa de luni, potrivit AFP.

Unul dintre porumbei a fost capturat in apropierea unei uzine care produce apa de trandafiri in orasul Kashan (provincia Isfahan), situat la cateva zeci de kilometri de centrul din Natanz, potrivit unei surse anonime, citate de cotidian, care precizeaza ca pasarea avea atasate inele metalice si fire invizibile.

"Mai devreme, in cursul acestei luni, un porumbel negru a fost prins si purta un inel metalic, cu fire invizibile", a adaugat sursa citata, cu privire la cel de-al doilea porumbel.

Sursa publicatiei iraniene nu a mai oferit niciun element suplimentar care sa sprijine acuzatiile de spionaj impotriva pasarilor si nici nu a precizat care va fi soarta acestora.

Activitatea uzinei de imbogatire a uraniului, situata intre orasele Natanz si Kashan, se afla in centrul dosarului nuclear care timp de 5 ani a creat disensiuni intre Iran si tarile occidentale, in special cu Statele Unite, care se tem ca Iranul vrea sa dezvolte arme nucleare.

Teheranul neaga cu vehementa acuzatiile. Anul trecut, Iranul a protestat la ONU fata de "retelele de spionaj" americane de pe teritoriul sau.