Un targ specializat in produse de lux, destinate oamenilor extrem de bogati, care se deschide joi la Munchen, in plina criza financiara, starneste proteste furioase. Grupurile de activisti sociali din Germania au anuntat ca vor iesi in strada pentru a protesta impotriva evenimentului, anunta Deutsche Welle.

"Scopul nostru nu este sa ii punem pe bogatasi la stalpul infamiei, ci sa atacam actualele conditii sociale", a explicat Walter Listl, reprezentantul Forumului Social din oras. "Bogatii sunt cauza saraciei", a afirmat el. In ochii lui Walter Listl, targul nu reprezinta altceva decat "O expunere obscena a bogatiei perverse".

Este greu sa fii bogat in zilele noastre, noteaza Deutsche Welle. Nu doar din cauza crizei financiare, ci si din pricina protestelor activistilor sociali, care vor sa boicoteze luxosul targ de la Munchen.

Organizatorii targului de la Munchen se asteapta ca aproximativ 20.000 de oameni sa le treaca pragul: bogatasi celebri, oameni de afaceri de top, retaileri de produse de lux sau chiar simpli curiosi. Targul de anul trecut s-a bucurat si de vizita unor staruri precum actritele Joan Collins si Elizabeth Hurley sau cantaretul Bryan Ferry. In schimbul a 39 de euro - pretul biletului de intrare, si cei curiosi pot vizita exclusivistul targ.

Anul acesta este pentru prima data cand targul produselor pentru bogatasi, a carui prima editie a avut loc in anul 2002, este gazduit de Germania. Printre precedentele gazde s-au numarat Shanghai, Moscova si Amsterdam.