Un soldat rus care a postat online un clip in care se plange, pe ritm de rap, de conditiile precare din armata a fost trimis in Siberia de catre comandanti, informeaza CNN. Locotenentul Vitali Efremov a postat pe pagina electronica RuTube, versiunea ruseasca a site-ului YouTube, o versiune muzicala a unei scrisori adresate ministrului apararii, Anatoli Sediakov, in care se plange de dusurile stricate, cazarmile darapanate, salariile mici si echipamentul defect.

Efremov a decis sa posteze clipul dupa ce, anterior, ii trimisese sefului armatei ruse o scrisoare in care se plangea de conditiile dezastruoase din armata, insa nu a primit niciun raspuns.

Clipul lui Efremov a fost compus in stilul piesei Stan a rapper-ului american Eminem, care primeste scrisori de la un admirator infocat, Stan. In videoclip pot fi si auzite, printre critici, si replici de "Thank you", apartinand solistei Dido. Cantareata britanica a interpretat, in clipul lui Eminem, rolul prietenei lui Stan.

BBC Rusia a difuzat clipul lui Efremov si a precizat ca a primit sute de comentarii de la cititori. Times Online precizeaza ca locotenentul a fost criticat pe bloggurile rusesti ca este "plangacios". Sunt citate si declaratiile unor soldati din armata rusa, care au afirmat ca "nu simpatizeaza cu Efremov".

Ministerul Apararii a decis sa-l trimita pe locotenent in Ussurisk, un oras din Siberia. Efremov a trimis o alta scrisoare conducerii armatei in care sustine ca nu-si poate permite sa plateasca biletul de avion din orasul siberian pana in St. Petersburg, unde locuieste familia sa. El a cerut sa ramana in St. Petersburg sau sa i se permita sa-si dea demisia din armata.