Presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat joi ca epoca dominatiei economice a Statelor Unite ale Americii este de domeniul trecutului, iar lumea actuala are nevoie de un nou sistem financiar, "mai drept", relateaza AFP.

"Epoca dominatiei unei singure economii si a unei singure valute a ramas in trecut pentru totdeauna", a declarat presedintele Medvedev, in cadrul consultarilor inter-guvernamentale ruso-germane de la Sankt Petersburg, in prezenta cancelarului Angela Merkel.

"Trebuie sa lucram impreuna pentru crearea unui nou sistem economico-financiar mai drept, bazat pe principiile multipolaritatii, suprematiei legii si pe luarea in calcul a intereselor mutuale", a adaugat el.

"Evenimentele din ultimul timp au confirmat ca o singura tara, fie ea si puternica, nu este masura sa fie un fel de 'megaregulator'", a spus liderul rus, facand aluzie la recentele evenimente de pe pietele financiare, declansate de criza din Statele Unite.

"Avem nevoie, pur si simplu, de mecanisme de decizie colective si de responsabilitati colective", a concluzionat Dmitri Medvedev.