Avionul presedintelui ucrainean, Viktor Iuscenko, a aterizat joi de urgenta pe aeroportul din Kiev, din cauza unor probleme tehnice, fara a se inregistra nicio victima, a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al sefului statului, Irina Vannikova.

"Avionul presedintelui a efectuat o aterizare de urgenta pe aeroportul Boryspil din cauza unor probleme tehnice, la 20 de minute dupa ce decolase. Nimeni nu a fost ranit", a precizat Vannikova.

"Presedintele a schimbat avionul si suntem pe punctul de a decola" pentru a merge la Lvov, in estul Ucrainei, a continuat purtatorul de cuvant, adaugand ca programul vizitei va fi scurtat in urma acestui incident.

Iuscenko a plecat cu avionul premierul, care a intarziat la negocierile de la Moscova

Iuscenko si-a continuat deplasarea cu avionul primului ministru, Iulia Timosenko, potrivit agentiei Interfax si televiziunii Kanal 5.

Drept urmare, plecarea Iuliei Timosenko la Moscova, unde urma sa negocieze livrarile rusesti de gaze pentru 2009, a fost decalata, a precizat serviciul de presa al premierului.

"Delegatia guvernamentala a fost privata de avionul sau in mod intentionat, pentru a determina esecul negocierilor", a acuzat un purtator de cuvant al primului ministru.

In cele din urma, Timosenko a plecat la Moscova la bordul unui mic avion particular, in timp ce o parte a delegatiei a ramas pe aeroport, asteptand o alta aeronava.

Relatiile dintre Iuscenko si Timosenko s-au deteriorat din nou, dupa ruperea coalitiei guvernamentale pro-occidentale.