Cel putin 144 de pelerini si-au pierdut viata marti, in urma unei buslculade care a avut loc intr-un templu hindus din vestul Indiei, relateaza AFP. Accidentul a avut loc in orasul Jodhpur, la 6 dimineata, dupa ce un zid al templului Chamunda s-a prabusit, ucigand mai multe persoane si provocand panica in randul celor peste 25.000 de credinciosi.

Cel putin 150 de persoane sunt ranite, in timp ce mai multi oameni sunt inca blocati sub ruinele zidului.

Imaginile arata credinciosi care transporta cadavre spre masinile politiei, in timp ce altii incearca cu disperare sa-si ajute apropiatii.

"Trebuia sa ma intalnesc cu un prieten, pentru a ne ruga, dar am intarziat", povesteste un student. "Cand am ajuns, era un adevarat haos, oamenii alergau in toate sensurile. Am reusit sa-mi regasesc prietenul, care isi pierduse constiinta, fara insa a fi grav ranit", a declarat el.

India, tara cu o populatie de peste 1,1 miliarde persoane, dintre care 80% hindusi si 14% musulmani, se pregateste pentru marea sarbatoare a luminilor din 28 octombrie, Diwali, care marcheaza noul an, potrivit calendarului religios.

In perioada festivitatilor, astfel de accidente sunt frecvente, in conditiile in care in temple nu exista niciun fel de masuri de securitate.

Busculada de la Jodhpur este al patrulea incident de acest gen care are loc in

India, de la inceputul anului.

La inceputul lunii august, 150 de hindusi au murit in mod similar, dupa panica provocata de zvonuri privind o alunecare de teren.

Cel mai grav accident de acest tip a avut loc in ianuarie 2005, in timpul unui pelerinaj la Satara, cand si-au pierdut viata 257 de credinciosi.

ATENTIE, imagini socante!