Un al doilea bebelus a murit in China, dupa ce a fost hranit cu lapte contaminat cu o toxina numita melamina, produs de unul dintre cei mai mari producatori de lapte praf din aceasta tara - transmite France Presse. Astfel, numarul sugarilor care s-au imbolvanit dupa consumarea acestui tip de lapte a ajuns la 600.

Sugarii dezvolta probleme renale dupa ce au fost hraniti cu un tip de lapte praf realizat de grupul Sanlu, detinut partial de o societate din Noua Zeelanda - Fonterra Cooperative Group. Cea mai afectata provincie este Gansu, din nord-estul tarii, unde cazurile de imbolnavire a ajuns la 223. Din cauza consumului de lapte contaminat, joi, a murit primul bebelus.

Potrivit China Daily, este posibil ca fermierii sau intermediarii de lapte sa il fi diluat cu apa si apoi sa fi adaugat melamina, pentru ca nivelul de proteina sa apara mai mare decat era de fapt. Melamina este o substanta folosita la fabricarea materialului plastic, a ingrasamintelor si a produselor de curatat. Pana in prezent, au fost arestate 19 persoane implicate in acest caz. Ancheta este in plina desfasurare.