Un avion Aeroflot, de tip Boeing 737-500, s-a prabusit langa muntii Ural, toti cei 88 de pasageri aflati la bordul aeronavei decedand, anunta Reuters. Printre victime figureaza si 21 de cetateni straini. "Exista cetateni straini printre victime, dintre care noua azerbadjeni, cinci ucraineni, un francez, un elvetian, un leton, un american, un german, un turc si un italian", a precizat Aeroflot.

Avionul, care apartinea companiei de stat Aeroflot si efectua o cursa interna, s-a prabusit intr-o rapa, in timp ce incerca sa aterizeze pe aeroportul orasului siberian Perm.

"La bord se aflau 82 de pasageri si sase membri ai echipajului. Toti au decedat. Nu au existat victime la sol", a declarat purtatorul de cuvant al ministerului rus pentru situatii de urgenta, Irina Andrianova. Sapte dintre victime sunt copii, dintre care unul avea mai putin de un an.

Contactul cu aeronava a fost pierdut la altitudinea de 1.800 de metri, in timp ce avionul se pregatea sa aterizeze. Oficialii rusi sustin ca avionul s-a prabusit intr-o zona nelocuita, dar unii responsabili declara ca aeronava a cazut in apropierea unor blocuri de locuinte.

Pompierii au reusit sa stinga incendiul, dar ramasitele avionului s-au imprastiat pe o portiune de patru kilometri patrati si au afectat calea ferata Transsiberiana, determinand inchiderea acesteia.

Anchetatorii incearca sa stabileasca care au fost cauzele accidentului. Deocamdata, nu exista niciun indiciu privind un posibil atentat sau act de sabotaj.

318 oameni au murit in 2007 in accidente cu aeronave ale companiilor aviatice din Rusia

Accidentul este cel mai grav, de la prabusirea unei aeronave rusesti TU-154 in Ucraina, in august 2006.

Securitatea aviatica a fost pusa in discutie dupa ce, in cursul anului trecut, 318 oameni si-au pierdut viata in accidente cu aeronave ale companiilor aviatice din Rusia, de sase ori mai multi decat in 2005.

Cele mai frecvente cauze ale accidentelor au fost, potrivit expertilor, deficientele in formarea profesionala a pilotilor, dar si vechimea flotei comerciale ruse.

O comisie speciala privind securitatea aviatica a stabilit, in ianuarie 2007, ca varsta medie a avioanelor de linie destinate curselor internationale este de 18 ani, in timp ce, pentru liniile interne, vechimea medie este de 30 de ani, precizeaza AFP.