Asociatia pentru protectia animalelor Fourrure Torture a lansat o petitie prin care ii cere Papei Benedict sa renunte la vesmintele decorate cu blana de hermina. Initiativa vine inainte de vizita pe care Sanctitatea Sa o va efectua in Franta, in perioada 12-15 septembrie, transmite AFP.

Petitia a fost postata pe site-ul asociatiei si a strans peste 3.000 de semnaturi in 24 de ore, precizeaza Fourrure Torture, intr-un comunicat publicat joi.

Papa Benedict al XVI-lea a aparut in mai multe randuri imbracat cu o capa ale carei margini erau decorate cu blana de hermina, un obicei sacerdotal care nu a mai fost folosit de la moartea Papei Ioan al XXIII-lea, sustine asociatia.

"Papa Benedict al XVI-lea trebuie sa respecte toate creaturile care traiesc pe pamant si sa nu gireze o industrie bazata pe suferinta unor animale fara aparare", spune Olivier Rafin, directorul organizatiei.

Fourrure Torture reprezinta in Franta Coalitia internationala impotriva hainelor de blana. In aprilie 2007, Liga italiana anti-vivisectie i-a solicitat Papei sa nu mai poarte ornamente de blana, in "respectul sanctitatii vietii" animalelor.

Benedict al XVI-lea, care va implini luni 80 de ani, foloseste frecvent vesminte decorate cu blana, in special iarna, in cadrul ceremoniilor care au loc in aer liber, noteaza AFP.