Rusia a adoptat "masuri de prevedere" fata de prezenta fortelor navale ale NATO in Marea Neagra, dar spera sa nu se ajunga la o "confruntare" directa, a declarat miercuri purtatorul de cuvant al premierului Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

"Aparitia navelor NATO in Marea Neagra, in proximitatea coastelor georgiene, precum si decizia de a furniza ajutor umanitar folosind nave de razboi sunt greu de explicat", a spus el, citat de AFP.

"Astfel de decizii nu reprezinta o practica curenta. Masuri de precautie au fost cu siguranta luate. (...) Sa speram ca nu se va ajunge la o confruntare directa", a declarat Dmitri Peskov.

Nava amiral a flotei ruse a acostat in Abhazia

Crucisatorul "Moskva", nava amiral a flotei ruse din Marea Neagra, a ajuns miercuri in portul Suhumi, capitala republicii separatiste georgiene Abhazia, a anuntat Interfax, citat de AFP.

Autoritatile ruse anuntasera marti ca "Moskva" urma sa se intoarca in portul Sevastopol.

Vice-amiralul Serghei Menialo, comandantul bazei maritime Novorosiisk, a declarat ca navele rusesti din Abhazia "indeplinesc misiuni de control a apelor teritoriale si de impiedicare a traficului de arme, dar si misiuni umanitare".