Margaret Thatcher, cel mai competent premier britanic postbelic, acum in varsta de aproape 83 de ani, sufera de dementa senila. Dezvaluirea a fost facuta de fiica ei, Carol Thatcher, in ziarul londonez "Mail on Sunday". Aceasta a precizat ca si-a dat seama de boala mamei sale in urma cu cinci ani de zile.

Astfel, in anul 2000, in timpul unei conversatii despre o intalnire pe care "Doamna de Fier" o avusese cu fostul general al trupelor ONU in Bosnia, generalul Sir Michael Rose, Carol Thatcher si-a dat seama ca mama ei confunda conflictul din Balcani cu razboiul cu Argentina din anul 1982. De asemenea, de nenumarate ori, baroneasa Thatcher uita de moartea sotului ei, Dennis, si de fiecare data cand isi aminteste sufera cumplit. Medicul i-a recomandat sa nu mai apara in public.

"Doamna de Fier" a condus guvernul Marii Britanii in perioada 1979-1990, ocupand primul loc in topul celor mai buni premieri britanici dupa cel de-al doilea razboi mondial. Pe locul doi s-a clasat Tony Blair, urmat de laburistul Clement Atlee.