Fostul premier pakistanez Nawaz Sharif a declarat, luni, ca partidul sau, Liga Musulmana din Pakistan-Nawaz (MPL-N), paraseste coalitia guvernamentala de la Islamabad. Astfel, formatiunea sa politica, Liga Musulmana din Pakistan-Nawaz (MPL-N), va prezenta un candidat propriu la alegerile prezidentiale de la 6 septembrie, impotriva liderului Partidului Poporului Pakistanez (PPP), al fostului premier Benazir Bhutto, asasinat pe data de 27 decembrie 2007, relateaza BBC News.

"Candidatul MPL-N la presedintia Pakistanului este Said uz Zaman Siddiqui, fost presedinte al Curtii Supreme de Justitie", a declarat Nawaz Sharif, precizand ca partidul sau a intrat in randul opozitiei.

Aceasta modificare de atitudine survine dupa luni de zile de disputa intre PPP si PML-N, principalii piloni ai coalitiei invingatoare la alegerile legislative desfasurate in Pakistan in februarie 2008, coalitie aflata in opozitie fata de presedintele demisionar Pervez Musharraf, care a renuntat la functia suprema in stat in urma cu o saptamana, pentru a evita astfel initierea in parlament a unei proceduri de destituire a sa.

Candidatul PPP va fi sotul defunctei Benazir Bhutto, Asif Ali Zardari, care conduce de facto acest partid.

Nawaz Sharif a fost inlaturat de la putere de Pervez Musharraf in 1999, printr-o lovitura de stat nesangeroasa.

In Pakistan, presedintele este ales de parlament, unde PPP dispune inca de majoritate gratie sprijinului unor mici partide si al legislativelor provinciale.