Un nou videoclip in care apare numarul doi in ierarhia al-Qaeda, Ayman al-Zawahri, a fost publicat vineri pe internet, aceasta fiind cea de-a doua inregistrare difuzata dupa ce a fost anuntata moartea sau ranirea grava a liderului terorist, relateaza Reuters.

Inregistrarea, postata pe un site utilizat frecvent de al-Qaeda, il prezinta pe al-Zawahri, imbracat in roba si cu turban alb, laudandu-l pe Abu Khabab al-Masri si alti trei militanti care au fost ucisi in regiunea tribala de la granita cu Pakistanul, in luna iulie.

Expertii nu au reusit sa stabileasca momentul in care a fost inregistrat videoclipul.

In prima jumatate a lunii august, o inregistrare audio in limba engleza si atribuita lui al-Zawahri a fost transmisa unei televiziuni pakistaneze. In inregistrare, numarul doi al-Qaeda il ataca dur pe fostul presedinte pakistanez Pervez Musharraf, care si-a prezentat demisia la inceputul acestei saptamana, dupa ce coalitia de guvernare a declansat procedurile privind suspendarea sa.

Televiziunea americana CBS News a anuntat, la inceputul lui august, ca liderul al-Qaeda este grav ranit sau chiar mort, citand o scrisoare a unui sef taliban care solicita de urgenta un doctor pentru al-Zawahri, dupa o lovitura aeriana a armatei SUA care a avut loc in regiunea tribala Waziristan.