Barack Obama l-a nominalizat pe senatorul de Delaware, Joseph Biden, pentru functia de vicepresedinte, un veteran al politicii americane, versat in politica externa si in probleme de aparare, noteaza AP.

Obama si-a anuntat decizia pe site-ul propriu. Un SMS a fost trimis imediat sustinatorilor sai, cu textul: "Barack l-a ales pe senatorul Joe Biden pentru functia de vicepresedinte"

Joe Biden, in varsta de 65 de ani, a detinut, in cei peste 30 de ani petrecuti in camera superioara a Congresului american, functia de presedinte al Comisiei pentru afaceri externe din Senat, dar si sefia Comisiei judiciare, unde a avut ca responsabilitati principale legislatia anti-crima, nominalizarile la Curtea Suprema si problemele constitutionale.

Din lista scurta a potentialilor vicepresedinti, Obama a ales politicianul cel mai experimentat in aparare si politica externa, domenii in care expertii sustin ca era depasit de echipa candidatului republican John McCain.

Recenta invazie a Rusiei in Georgia a readus politica externa in prim plan, dupa ce dezbaterea privind razboiul din Irak fusese inlocuita, in ultimele luni, de problemele economice.