In accidentul aviatic produs miercuri la Madrid si-au pierdut viata 153 de persoane si alte 19 au fost ranite, dupa ce un avion al companiei Spanair a iesit de pe pista in timpul manevrelor de decolare de pe Aeroportul international Barajas. Numarul victimelor a fost anuntat de catre ministrul spaniol al Infrastructurii, Magdalena Alvarez. si a fost confirmat si de catre purtatorul de cuvant al Spanair.

Vezi imagini filmate de o televiziune spaniola:

Avionul zbura spre Las Palmas

La bordul aparatului, se aflau 172 de persoane, intre care si doi copii. Aparatul dispunea de un echipaj de noua persoane.

Avionul, un aparat de tipul MD-90, efectua o cursa intre capitala spaniola si Las Palmas, in Insulele Canare, indicativul zborului fiind 5022.

Spanair, care apartine companiei scandinave SAS, efectua aceasta cursa in cooperare cu transportorul german Lufthansa. Acest lucru ar putea sa indice prezenta la bord a numerosi cetateni germani.

Martorii citati de CNN au declarat ca motorul din stanga al aparatului a luat foc in timpul decolarii.

Stare de urgenta pe Aeroportul Barajas

Echipele de interventie s-au deplasat imediat la locul tragediei. In imaginile difuzate de posturile de televiziune pot fi observati nori de fum deasupra locului unde s-a prabusit aparatul. Cel putin unsprezece masini de pompieri incearca sa stinga incendiul izbucnit in urma prabusirii aparatului. 45 de ambulante au fost deplasate la fata locului.

Pe Aeroportul Barajas a fost decretata stare de urgenta, iar autoritatile incearca sa identifice victimele. Conducerea aeroportului a pus la dispozitia rudelor victimelor o sala de conferinta, unde au fost adusi psihologi si consilieri. De asemenea, compania aeriana Spanair a deschis o linie telefonica speciala unde familile pasagerilor pot afla ultimele informatii - 800 400 200.

Crucea Rosie spaniola a deschis un spital mobil in apropiere de aeroport pentru a-i trata pe raniti.

Conform CNN, conditiile meteo erau favorabile in Madrid la momentul producerii accidentului.

Ultimul accident aviatic grav produs in Spania a avut loc la Bilbao, la 19 februarie 1985, cand 148 de persoane au murit in urma prabusirii unui avion.

UPDATE: Site-ul oficial al operatorului Spanair a publicat lista pasagerilor, fara a le preciza nationalitatea. Cu toate acestea, printre numele pasagerilor aflati la bord in momentul producerii accidentuluiapare si un nume romanesc: Ciprian Carmen.